Automatisering in de transportsector

automatisering transportsector

Automatisering in de transportsector

Net als veel andere industrieën, staat de transport- en logistieke sector klaar om exponentieel te groeien met o.a. de hulp van technologische vooruitgang. Aangezien de nieuwste technologieën traditionele bedrijfsmodellen herdefiniëren, moeten ze zich aanpassen om de concurrentie voor te blijven. Volgens Mckinsey zullen veel operaties tegen 2030 geautomatiseerd zijn, omdat kunstmatige intelligentie de vele repetitieve activiteiten overneemt die logistieke bedrijven uitvoeren. Met eindeloze mogelijkheden op het gebied van machine learning, kunstmatige intelligentie, robotica en IoT, kijken transportbedrijven naar automatisering om het logistiek proces te verbeteren.

Factoren die de snelheid van automatisering verhogen

Vanwege de felle concurrentie in de logistieke markt, moeten bedrijven hun uitgaven tot een minimum beperken om concurrerend te blijven. Het is vaak geen ideale oplossing om meer arbeidskrachten in te huren om aan de fluctuerende vraag en aanbod te kunnen voldoen. Daarom wordt er steeds meer ingezet op het automatiseren van processen.

Technische vooruitgang

Automatisering is ook in de transport en logistieke wereld aan de orde van de dag. In de planning en uitvoering zal dit een steeds cruciale rol gaan spelen, zoals geautomatiseerd transportorder voorspellingen en het optimaliseren van magazijnlocaties in overeenstemming met vraag en aanbod.

automatisering in de toekomst van de logistieke sector?

Geautomatiseerd magazijn

Magazijnautomatisering is een van de eerste gebieden waarin bedrijven investeren als het gaat om automatisering. Op grotere schaal omvat het de automatisering van bestaande processen om de efficiëntie, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid te verbeteren en dit moet  leiden tot een betere ROI. Voorraad naar de orderpicker brengen om zijn bewegingen binnen het magazijn te minimaliseren, geautomatiseerde opslag- en ophaalsystemen (AS / RS), geautomatiseerde transportvoertuigen, automatische transportbanden, enz. Zijn enkele gebieden waar automatisering een belangrijke rol kan spelen in een magazijn.

Geautomatiseerde vrachtwagens op aanvraag

Bij consumenten zie je trend ook, ze stappen over op de deeleconomie. Greenwheels en Snappcar zijn enkele voorbeelden van hoe het eigendom wordt gedeeld. De transport- en logistieke sector is ook getuige van hetzelfde principe in de vorm van geautomatiseerde vrachtwagens op aanvraag. On-demand autonoom vrachtvervoer verbetert de efficiëntie van vracht verplaatsingen en verlaagt de hogere kosten voor het inhuren en trainen van chauffeurs. De autonome vrachtwagen zou de klok rond werken en het dubbele werk gedaan krijgen ten opzichte van niet-geautomatiseerde vrachtwagens. On-demand vrachtwagens nemen de last van enorme initiële kapitaalinvesteringen weg, verlagen de transportkosten en verhogen uiteindelijk klanten met concurrerende prijzen.

Real-time tracking

Transport onder consignatie is altijd een belangrijk punt van zorg geweest voor ondernemingen. Aangezien de tijdige levering van goederen recht evenredig is met de klantervaring. Real-time monitoring kan logistieke dienstverleners in staat stellen klanten eerder te informeren indien er vertragingen optreden als gevolg van verkeer en of slecht weer.

Geautomatiseerde analysesystemen

In dit tijdperk van “Data is de nieuwe olie” moeten transport en logistieke bedrijven de kracht van data-analyse gebruiken om de concurrentie voor te blijven. Organisaties die afhankelijk zijn van traditionele of verouderde IT-systemen, kunnen geen inzicht krijgen in de beschikbare gegevens en begrijpen daarom de voorkeuren van de klant en de marktdynamiek niet.

Transport en logistieke-bedrijven beschikken over een enorme hoeveelheid gegevens die niet worden onderzocht om inzichten te genereren, zoals voorspelling van klantverloop, analyse van vraag generatie en voorspelling van aanbodtekorten. Door het hele systeem te automatiseren, kunnen bedrijven periodiek bruikbare inzichten creëren en kunnen verkopers daarop handelen. Verkoopcijfers kunnen direct worden teruggevoerd naar het systeem vanuit verkoop-POS, en het systeem kan herziene inzichten genereren die het beste passen bij de huidige situatie.

Automatisering: poort naar de toekomst

Hoewel transport- en logistieke bedrijven vertrouwen op geavanceerde technologieën om het complexe netwerk te beheren, hebben ze de commerciële kant van automatisering nog niet verkend. Indien correct toegepast, kan automatisering de efficiëntie van de organisatie, de omzetgroei, de prestaties aanzienlijk verbeteren, de kosten verlagen en vooral de omzet verhogen. MOCtb heeft een toekomstbestendige visie als het op automatisering aankomt. Informeer naar onze werkwijze door contact op te nemen.nl_NLNL