Handel tussen Nederland en Italië

Handel tussen Nederland en Italië

Handel tussen Nederland en Italië

De handel tussen Nederland en Italië staat steevast in de top 10 van import en export. Zo wordt er meer handelgedreven met Italië dan tussen Nederland en bijvoorbeeld Spanje en Polen. Jaarlijks wordt er voor miljarden euro’s tussen Nederland en Italië verhandeld. En na de coronacrisis is de export en import van diensten in een stroomversnelling gekomen.

Belangrijkste export naar Italië

De belangrijkste soorten uitvoerproducten naar Italië zijn voedingsmiddelen, toestellen voor telecommunicatie, elektrische apparaten, fabricaten, kunststof in primaire vorm en organisch chemische producten (bron: https://www.rvo.nl/onderwerpen/landen-en-gebieden/italie/handel).

Belangrijkste export van Italië naar Nederland

De meeste invoerproducten van Italië naar Nederland zijn machines, medicinale en farmaceutische producten en elektrische apparaten. Ook staat Italië bekend om de grote en luxe fashionindustrie met export naar landen in Europa en daarbuiten. De “Made in Italy” producten zoals kleding, tassen en portemonnees, en schoeisel zijn alom bekend maar leveren niet de grootste bijdrage aan de export. Wel is 58% van de handelspartner-landen van Italië lid van de Europese unie.

Om al deze export in goede banen te leiden, en voor kansen om te blijven exporteren, is Italië enorm aan het investeren in het verbeteren van de infrastructuur. Dit bestaat uit het bouwen van nieuwe sporen en havens, en het verbeteren van vliegvelden en bestaande havens.

(Bron: https://www.eib.org/en/press/all/2022-197-cap-group-receives-first-eib-green-loan-of-eur100-million-to-upgrade-water-infrastructure-in-milan)

Transportroutes van en naar Italië

Wij maken gebruik van diverse transportroutes van en naar Italië. Dit is afhankelijk van de aard en de bestemming van de goederen. Daarnaast zorgt de aard van de goederen, de manier van transporteren. Wij verzorgen alle soorten van transport zoals groupage– en FTL transport, maar ook droge, geconditioneerde als ook gevaarlijke goederen (ADR). Voor het vervoer van levensmiddelen, groenten en fruit maken wij altijd gebruik van geconditioneerd transport.
Binnen Italië gelden in de zomermaanden en op bepaalde (feest)dagen rijverboden. Voor u en ons is van belang om daar vooraf rekening mee te houden. Vraag hier onze rijverbodenkalender aan.

importeren exporteren

Op maat gemaakte transportoplossingen, afspraak is afspraak

Ongeacht wat u wilt laten vervoeren, hoe het vervoerd moet worden en waar uw goederen in Europa en specifiek in Italië naartoe gaan, MOCTB vindt altijd de juiste transportoplossing voor u.

Bij MOCTB hebben we een platte en zeer servicegerichte organisatie, waarbij u een vast contactpersoon krijgt die de transportoplossing voor u op maat maakt. MOCTB regelt uw transport zo dat u het krijgt zoals u het hebben wilt.

Hebben wij uw interesse gewekt?
Neem dan direct contact op.nl_NLNL