Rijverboden Griekenland

 

Rijverboden in Europa verschillen per land. Het is daarom belangrijk de onderstaande informatie door te nemen als er voornemens zijn om een transport te organiseren naar Griekenland. Voor een advies op maat kun je ons bereiken via het algemene nummer 0522 700282 of door een email te sturen naar info@moctb.nl .

 

Algemene informatie Griekenland

 

Oppervlakte Griekenland:Inwonersaantal:Hoofdstad: Taal: Munteenheid:
131940 km² 10,7 miljoen AtheneGrieksEuro

 

Feestdagen in Griekenland

 

Op feestdagen gelden in Griekenland op sommige snelweg(delen) rijverboden voor vrachtverkeer met een gewicht van meer dan 7,5 ton. Bederfelijke goederen worden uitgezonderd.

Op zondagen in de zomer geldt eveneens een rijverbod voor vrachtverkeer op diverse snelwegen van 1 juni tot 30 september tussen 15:00 en 22:00 uur. Dit geldt doorgaans op de snelwegen richting de grote steden (Athene en Thessaloniki).

 

Feestdagen in 2020

 

Hieronder een overzicht van feestdagen in Griekenland. Tevens staat aangegeven of dit een nationale feestdag is of niet. Vaak geldt op nationale feestdagen in het buitenland een rijverbod. Dit verschilt echter per land. Check de tabel om te kijken of er ook in Griekenland een rijverbod geldt tijdens een specifieke feestdagen.

 

Data 2020 Feestdag(en) Nationale feestdag

 

Datum: Gebeurtenis:Feestdag:
woensdag 1 januariNieuwjaarsdagJa
maandag 6 januari Driekoningen Ja
woensdag 25 maartOnafhankelijkheidsdagja
zondag 19 en maandag 20 april
Orthodox PasenJa
zondag 7 en maandag 8 juniOrthodox PinksterenJa
donderdag 15 augustusMaria TenhemelopnemingJa
maandag 28 oktoberOchi-dagJa
vrijdag 25 december
KerstmisJa
zaterdag 26 december KerstmisJa

 

 

 

WhatsApp chat