Rijverboden Italië

 

Rijverboden in Europa verschillen per land. Het is daarom belangrijk de onderstaande informatie door te nemen als er voornemens zijn om een transport te organiseren naar Italië. Voor een advies op maat kun je ons bereiken via het algemene nummer of door een email te sturen naar info@moctb.nl .

 

Algemene informatie Italië

 

Oppervlakte Spanje:Inwonersaantal:Hoofdstad: Taal: Munteenheid:
301277 km² 60,7 miljoen RomeItaliaansEuro

 

Rijverboden in Italië

 

Er geldt in Italië een rijverbod voor vrachtwagens met een treingewicht van 7,5 ton of meer op zon- en feestdagen tussen 08.00 en 22.00 uur. In de zomermaanden geldt dit van 07.00 tot 24.00 uur. Voor binnenkomend vrachtverkeer gaat het rijverbod vier uur later in. Dit is ingesteld om chauffeurs in staat te stellen een acceptabele parkeerplaats te vinden. Voor uitgaand verkeer eindigt het rijverbod twee uur eerder. Voorwaarde is wel dat uit de vrachtbrieven blijkt dat de plaats van lading of lossing binnen die tijd kan worden bereikt.

 

Uitzondering

 

In de zomermaanden geldt naast het zondagverbod ook een rijverbod op zaterdag. De exacte data worden in het voorjaar bekend gemaakt.

Er kan ontheffing worden verleend voor goederen die aan bederf onderhevig zijn. Verder kan ontheffing worden verleend voor voertuigen met afwijkende gewichten en/of maten. Diverse Nederlandse wegvervoerders beschikken over een eigen dochteronderneming of een bijkantoor in Noord-Italië.

 

Data 2019 Feestdag(en) Nationale feestdag in Italië

 

 

Datum: Gebeurtenis:Feestdag:
dinsdag 1 januariNieuwjaarsdagJa
zaterdag 6 januari Driekoningen Ja
zondag 21 april
PasenJa
maandag 22 april
PasenJa
donderdag 9 meiGiorno Della MemoriaNee
donderdag 30 mei
Hemelvaartsdag Nee
zondag 9 juni
Pinksteren Nee
maandag 10 juni
Pinksteren Nee
donderdag 15 augustus
Maria TenhemelopnemingJa
zaterdag 12 oktober
Dia de la HispanidadJa
vrijdag 1 november AllerheiligenJa
zondag 8 december Maria Onbevlekte OntvangenisJa
woensdag 25 december
KerstmisJa
donderdag 26 december Heilige StefanusJa

 

 

 

WhatsApp chat