Samenwerking FarmTrade

farmtrade samenwerking moctb transport

Samenwerking FarmTrade

De agrarische handels app FramTrade is na de introductie begin dit jaar hard gegroeid. Inmiddels heeft deze app ruim 2000 gebruikers en wordt het werkgebied vergroot met het Nederlandstalige deel van België. Daarnaast zijn er voornemens om binnen de EU verder uit te breiden en de app meertalig te maken. 

De oprichter Bart Keizer groeide op als boerenzoon in het akkerbouwbedrijf van zijn ouders. In Dronten studeerde Bart in 2016 af aan de opleiding “Agrarische ondernemersschap” in Dronten. Al tijdens zijn studie was zijn eerste onderneming een feit, 123huurgrond.nl. De kracht van een netwerk en het ontzorgen staan in dit bedrijf centraal. Met de onlangs gelanceerde FarmTrade app, borduurt Bart voort op dit principe. Agrarische bedrijven kunnen onderling eenvoudig contact met elkaar leggen en dus direct handel met elkaar drijven. 

Hoe werkt de app?

Het onderling handel drijven met elkaar zonder tussenkomst van derden staat centraal in de app. Een mooie bijkomstigheid is het zelfsturende karakter van de app, door deze eigenschap kunnen gebruikers zelf groepen aanmaken. Het is dus niet zo dat gebruikers eindeloos moeten zoeken naar een bepaald product. Om dit makkelijker te maken kunnen ze door reeds aangemaakte handelsgroepen bladeren of er voor kiezen zelf één aan te maken, zodat vraag en aanbod nog sneller bij elkaar komt. Omdat binnen de agrarische sector telefoneren in veel gevallen nog de voorkeur geniet, is het binnen de app eenvoudig gemaakt om een aanbieder direct te bellen. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van WhatsApp. 

Het aanmelden op FarmTrade is gratis! De app downloaden en proberen, ga naar deze pagina Farmtrade

De rol van MOCTB 

Als er handel tot stand komt, ontstaat er natuurlijk een transportvraag. Welke transporteur gebruiken we, hoe weten beide partijen dat deze transporteur betrouwbaar is en een eerlijk tarief hanteert? Door de samenwerking tussen FarmTrade en MOCTB is deze vraag een stuk makkelijker te beantwoorden. MOCTB is de logistieke partner van FramTrade en al sinds de oprichting actief in het transporteren van agrarische producten. 

Er kan via de app eenvoudig contact worden opgenomen met MOCTB, vervolgens wordt er een offerte uitgebracht en bij akkoord wordt de handel op het afgesproken tijdstip getransporteerd en afgeleverd bij de afnemer.

Het bedrijf MOCTB  

MOCTB is opgericht door Alona Didenchuk en Jurgen van de Rijdt. Gezamenlijk is er meer dan 20 jaar transport ervaring in huis. Door kennis en jarenlange transport ervaring in te zetten, bieden wij service met hoge kwaliteitseisen zonder grenzen. Wij streven naar een langdurige relatie met onze klanten door het beste transport te adviseren. 

Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Om dit te realiseren zijn duidelijke communicatie en transparantie een belangrijk onderdeel in onze bedrijfsvoering.  

 nl_NLNL