Transport Portugal

Transport Portugal

Offerte? Bel: +31 (0) 522 700 282

of mail: sales@moctb.nl

De handel tussen Nederland en Portugal heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een solide en wederzijds voordelige relatie. Deze nauwe economische samenwerking heeft geresulteerd in een dynamische uitwisseling van goederen en diensten tussen beide landen. Om uw producten te kunnen transporteren van en naar Portugal, wilt u toch ook de beste logistieke oplossing? MOCTB zorgt ervoor dat uw goederen, volgens afspraak, geleverd worden op de door u gewenste bestemming(en). Afhankelijk van de bestemming is de gemiddelde transit tijd tussen de 2 en 6 dagen.

 

Actieve handelspartners met vervoer geregeld door MOCTB

Nederland en Portugal zijn actieve handelspartners, waarbij de import en export een belangrijke rol spelen. Nederland exporteert een breed scala aan producten naar Portugal, waaronder machines, elektronica, chemische producten en landbouwproducten. Aan de andere kant importeert Nederland diverse Portugese producten, zoals wijn, olijfolie, textiel, schoeisel en elektronica. Deze handelsstromen tussen Nederland – Portugal en andersom, dragen bij aan de economische groei van beide landen.
De transportmogelijkheden geregeld door MOCTB tussen Nederland en Portugal spelen een cruciale rol in het handelsproces. Het transportnetwerk biedt diverse opties, waaronder wegtransport, spoorvervoer, transport over water en luchtvracht. Het wegtransport is vaak de meest gebruikte optie voor het vervoer van goederen tussen Nederland en Portugal. Een uitgebreid netwerk van snelwegen en goede verbindingen maakt het efficiënt en kosteneffectief. Denk hierbij aan LTL transport, groupage transport, FLT transport, containertransport en vooral geconditioneerd transport. Dit laatste is de beste optie voor het vervoeren van goederen die onderhevig zijn aan bederf, welke onder optimale temperatuur/condities vervoerd dienen te worden.

 

Transport via water van en naar Portugal

Daarnaast speelt het transport via water een essentiële rol, gezien de geografische ligging van Portugal aan de Atlantische Oceaan. De havens van Rotterdam en Lissabon fungeren als belangrijke knooppunten voor containervervoer. Deze zeeverbindingen vergemakkelijken de handel in bulkgoederen en grote hoeveelheden producten. Daarnaast zijn er nog havens in Leixões, Aveiro, Figueira da Foz, Setúbal, Sines en Portimão.
Met de voortdurende groei van de handel tussen Nederland en Portugal blijven transportmogelijkheden evolueren en MOCTB zorgt er altijd voor om op de hoogte te zijn van de laatste trends. Efficiënte logistiek en geavanceerde infrastructuur spelen hierbij een cruciale rol. Zij bevorderen deze bloeiende handelsrelatie, waarbij beide landen profiteren van de uitwisseling van hoogwaardige producten en de versterking van economische banden.

 

Transportservice van MOCTB: Transparant en betrouwbaar!

Niet voor niets is het vertrouwen van bestaande klanten groot in MOCTB. Onze transportservice is namelijk transparant en betrouwbaar, maar bovenal hoeven klanten zich vooraf of tijdens het transport van en naar Portugal geen zorgen te maken. Of het nou gaat om vervoer over de weg, over zee, luchtvracht of expreszendingen. Wij begeleiden elk transport van begin tot eind!

 

MOCTB verzorgt vanuit de Benelux diverse transportmethodes van en naar Portugal:

transport groente

MOCTB verzorgt dagelijks geconditioneerd of waardevol transport. Deze kan bestaan uit 1 pallet tot en met volle ladingen naar elke regio in Portugal.

MOCTB helpt u graag bij het transporteren van goederen naar elke regio in Portugal en ontzorgt u van A tot Z. Transport regelen doet u dus via uw transporteur: MOCTB.

Staat een service hier niet tussen? Neem contact met ons op, dan bekijken wij samen hoe wij het transport kunnen regelen.

Over Portugal

Portugal is gelegen in het zuidwesten van Europa. Portugal beslaat ongeveer 20% van het Iberisch Schiereiland. Bij dit land horen ook de eilandgroep Azoren en Madeira in de Middellandse Zee. De hoofdstad van Portugal is Lissabon en het land is een republiek met een president met een parlementaire democratie.

18 districten en 2 autonome regio’s

Elk district bestaat uit gemeenten welke weer uit één of meerdere deelgemeenten bestaan. heeft een eigen regering, een eigen parlement en een eigen wetgevende en uitvoerende macht. Elke gemeenschap is onderverdeeld in provincies. Hierbij zijn er een paar uitzonderingen, die elk maar 1 provincie hebben. Spanje heeft in totaal 52 provincies. De meeste provincies hebben dezelfde naam als hun hoofdstad.

Spanje is een groot producent van landbouwproducten. Denk hierbij aan maïs, graan, rogge, rijst, aardappelen, olijven en druiven. Daarnaast is de visserij van groot belang voor de voedselvoorziening en de uitvoer. Denk hierbij aan sardines, tonijn, octopus en schaaldieren.

De export bestaat voornamelijk uit kurk, wijn, kleding en textiel, visconserven, hout en papier. Dit wordt geëxporteerd binnen Europa en naar de Verenigde Staten.

Lissabon

Gelegen aan de westkust van Portugal. Het grenst in het westen aan de middellandse zee. De hoofdstad van Portugal, Lissabon en tevens de grootste haven van Portugal ligt in deze regio. Dit district is onderverdeeld in 16 gemeenten.

Zoekt u vervoer naar Lissabon stad of regio? MOCTB kan ook naar deze regio in Portugal transport verzorgen: Snel als Betrouwbaar.

Leiria

Dit district ligt in het westen van Portugal. De hoofdstad is de gelijknamige stad Leiria. Dit district bestaat uit 16 gemeenten en heeft een oppervlak  van 3515 km2.

Santarém

Een district bestaande uit 21 gemeenten. Grenzend aan het district Lissabon en Leiria, in het midden van Portugal.

Setúbal

District gelegen in het zuiden van Portugal, ten zuiden van het district Lissabon. De hoofdstad is de gelijknamige stad Setúbal en bestaat uit 13 gemeenten.

Beja

Beja is het grootste district van Portugal met een oppervlakte van 10.225 km2. In het westen grenzend aan de Atlantische Oceaan en in het oosten aan Spanje. Dit district bestaat uit 14 gemeenten.

Faro

Dit district is het zuidelijkste gedeelte van Portugal, In het noorden grenzend aan Beja en het westen en zuiden aan de Atlantische oceaan. Een groot deel van de Agarve valt onder dit district.

Évora

Het twee na grootste district van Portugal bestaande uit 14 gemeenten.

Portalegre

Portalegre bestaat uit 15 gemeenten en heeft een oppervlak van 6065 km2. De hoofdstad is de gelijknamige stad Portalegre en deze regio ligt in het midden van Portugal, aan de oostkant grenzend aan Spanje.

Castelo Branco

District liggend in het midden van Portugal, grenzend in het oosten aan Spanje. Dit district is onderverdeeld in 11 gemeenten. Het hoogste punt van Portugal, de top van de berg Torre ligt in de bergketen Serra da Estrela, in deze regio.

Guarda

Guarda is onderverdeeld in 14 gemeenten waarvan er 12 onder de regio Centro vallen. De hoofdstad is de gelijknamige stad Guarda.

Coimbra

In het westen grenzend aan de Atlantische oceaan, bestaande uit 17 gemeenten. Behorend tot de regio Centro.

Aveiro

Het district Aveiro bestaat uit 19 gemeenten, waarvan de helft hoort bij de regio Norte, de andere helft bij de regio Centro. De hoofdstad is Aveiro. In het noorden grenzend aan Porto, in het zuiden aan Coimbra.

Viseu

District met de gelijknamige hoofdstad Viseu. Dit district heeft 24 gemeenten waarvan 10 bij de regio Norte horen en 14 bij de regio Centro.

Bragança

District gelegen in het noordoosten van Portugal, grenzend in het oosten en het noorden aan Spanje. Dit district is onderverdeeld in 12 gemeenten.

Vila Real

De hoofdstad van dit district is de gelijknamige stad Vila Real. Het district is onderverdeeld in 14 gemeenten en behoort tot de regio Norte.

Porto

District wat is onderverdeeld in 18 gemeenten. De hoofdstad is de gelijknamige stad Porto. Dit district ligt in het noordwesten van Portugal.

Braga

Braga is een district in het noordwesten in Portugal, grenzend aan Porto, de Atlantische oceaan Vila Real en Viana do Castelo. Onderverdeeld in 14 gemeenten.

Viana do Castelo

Het meest noord-westelijke district van Portugal, met het minst aantal gemeentes van 10. De hoofdstad is gelijknamig aan het district.

Onze dagelijkse service voor transport naar Portugal:

 • Transport van machineonderdelen
 • Transport van scheepsbevoorrading
 • Transport van temperatuur gecontroleerde levensmiddelen
 • Transport van diepvriesproducten
 • Transport van planten en bomen
 • Transport van papier
 • Transport van wijn
 • Transport van AGF-producten
 • Temperatuur gecontroleerd pallet distributie – groepage transport
 • Pallet distributie – groepage transport
 • Temperatuur gecontroleerde deelladingen
 • Deelladingen
 • Temperatuur gecontroleerde volle vrachten
 • Volle vrachten
 • Containertransport
 • ADR goederen/ gevaarlijke stoffen

Het veiligste transport tussen twee bestemmingen!

nl_NLNL