Transport van en naar Scandinavie

Transport van en naar Scandinavië

Handel tussen Nederland en de Scandinavische landen

De handel tussen Nederland en de Scandinavische landen Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland is niet overal gelijk te noemen. Er wordt veel handelgedreven tussen Nederland en Denemarken. Deze landen liggen namelijk heel dicht bij elkaar, zowel geografisch als op gebied van cultuur. Echter is de continuïteit in groei van import en export van en naar Zweden is daarentegen in 2020 sterk afgenomen. De handel tussen Nederland – Noorwegen en Nederland – Finland kent een lange handelsgeschiedenis. Jaarlijks wordt er voor miljarden euro’s tussen de landen verhandeld. Dit blijft dan ook stabiel.

Belangrijkste uitvoerproducten naar Scandinavië

Per land kan de hoeveelheid uitvoerproducten ten opzichte van elkaar verschillen, maar uit de Statline-databank van het CBS blijkt dat voor elk land de uitvoerproducten, zoals Elektrische apparaten/ telecom apparatuur en Groenten en fruit wel tot de top 3 behoren.

Belangrijkste invoerproducten van Scandinavië naar Nederland

De meeste invoerproducten van Scandinavië naar Nederland verschillen per land. Voor Denemarken gelden de volgende top 3 invoerproducten: generatoren en motoren, medicinale en farmaceutische producten en diverse machines. Voor Noorwegen zijn dat ruwe aardolie en aardolieproducten, non-ferrometalen, ijzer en staal. Voor Zweden zijn de belangrijkste invoerproducten: voertuigen voor wegvervoer, ruwe aardolie en aardolieproducten en toestellen voor telecommunicatie. En tenslotte voor Finland: ijzer en staal, ruwe aardolie en aardolieproducten en diverse machines.

Transport van en naar Denemarken

Het transporteren van goederen van en naar Denemarken lichten we graag nog extra toe.
Denemarken staat doorgaans bekend om het beeld van de kleine zeemeermin, vuurtorens, havens, windmolenparken, veel strandjes en de uitgestrekte weilanden. Veel stranden zijn ook bij uitstek geschikt om te duiken. En de grote trekpleister van het land is natuurlijk Legoland. Het is daarom niet voor niets dat vakantiegangers dit land kiezen.

Maar zoals reeds aangegeven liggen Nederland en Denemarken heel dicht bij elkaar en wordt daardoor onderling veel handel gedreven. Een goede voorbereiding is essentieel voor het importeren en exporteren van producten. Omdat Denemarken namelijk open staat voor veel soorten transport. Denemarken heeft namelijk een uitgebreid wegennet. Het Deense autosnelwegennet heeft een gezamenlijke lengte van meer dan duizend km. Alle grote eilanden zijn door tunnels en bruggen met elkaar verbonden. De wegen zijn tolvrij, met uitzondering van een aantal grote bruggen en tunnels.

Transport denemarken

MOCTB is gespecialiseerd in groupage- en FTL transport tussen Denemarken en Nederland en vice versa. Wij bieden zowel droge, geconditioneerde als gevaarlijke goederen (ADR) van en naar Denemarken.
Binnen Denemarken gelden in sommige gebieden en op bepaalde (feest)dagen rijverboden. Voor u en ons is van belang om daar vooraf rekening mee te houden.

Ongeacht wat u wilt laten vervoeren, hoe het vervoerd moet worden en waar uw goederen in Europa of Scandinavië naartoe gaan, MOCTB vindt altijd de juiste transportoplossing voor u. We beheren tevens schaalbare opslag- en logistieke oplossingen van alle soorten en maten.

Eén vast aanspreekpunt, afspraak is afspraak

Bij MOCTB hebben we een platte en zeer servicegerichte organisatie, waarbij u een vast contactpersoon krijgt die de transportoplossing voor u op maat maakt. MOCTB regelt uw transport zo dat u het krijgt zoals u het hebben wilt.

Neem vandaag nog contact opnl_NLNL