transport Papieren tekenen

Wat is Container Transport?

Wereldwijd is er een groot netwerk van export en import van goederen over land en over zee. Om producten op de juiste plaats op het juiste moment te krijgen zijn we afhankelijk van de transportsector via land en zee. Bij container transport worden uw goederen met containers vervoert over land via de weg of via het spoor. Daarnaast/bovendien is het grootste gedeelte van container transport via zee. MOCTB zorgt ervoor dat uw container transport met onze betrouwbare service wordt geregeld. Niet alleen het transport regelen we voor u, maar ook alle bijbehorende administratie en douaneformaliteiten bieden wij aan.

Container transport is vaak één van de onderdelen van intermodaal transport. Hierbij vervoeren we goederen op lange afstanden. En wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van verschillende transportmiddelen, zoals vrachtwagens, treinen, vliegtuigen en schepen. Bij containervervoer worden de goederen per container getransporteerd. Dit houdt in dat uw goederen de container tussentijds niet verlaten voordat het op uw gewenste bestemming aankomt.

Voordelen van container transport

Transport via een container kent vele voordelen. Een container heeft een praktische indeling, waardoor alle ruimte in de container optimaal benut kan worden met losse producten, pallets of andere vracht, zoals voertuigen of machines.
Daarnaast hebben containers standaard afmetingen waardoor ze eenvoudig overgeladen en vervoerd kunnen worden. De hele wereld maakt gebruik van dezelfde containers, waardoor overhevelen van vracht niet nodig is. Dit geeft als groot bijkomend voordeel: tijdsbesparing en dus óók geldbesparing. Vooral in havens waar ook spoor en wegen samenkomen, kunnen vrachtwagens en treinwagons de containers overnemen. Zo vervoeren wij al uw goederen van A tot Z op een zo efficiënt mogelijke manier.

Zeecontainers, FCL en LCL vervoer

Zeecontainers zijn containers die via de zee, op speciale containerschepen, worden vervoerd. Ze worden ook wel ISO-containers genoemd en deze moeten voldoen aan bepaalde normen. Alle formaten zijn internationaal gestandaardiseerd. De verschillende laadeenheden hebben verschillende lengtes en een paar verschillende breedtes. Dit zorgt ervoor dat containers veilig met containerschepen vervoerd kunnen worden.

Bij het vervoer van goederen met containers spreekt men van FCL en LCL vervoer. FCL staat voor Full Container Load en LCL staat voor Less than a Container Load. Afhankelijk van de grootte van uw zending kunnen wij u informeren welke keuze het beste is. Een richtlijn voor een gedeelde container, LCL, zijn zendingen tot en met 11 pallets groot. Hierbij combineert men verschillende zendingen die naar dezelfde bestemming vervoerd worden.

Short Sea en Deep Sea vervoer, wat is het verschil?

Bij Short Sea, ook wel korte vaart genoemd, worden goederen vervoerd over een traject dat voor een deel uit zee of oceaan bestaat maar waar de oceaan niet wordt gekruist. Short Sea is vervoer van en naar de Baltische landen, Scandinavië en IJsland, Verenigd Koninkrijk, West-Europa en de landen die grenzen aan Middellandse Zee. Short Sea vervoer gaat via verschillende havens, zowel binnen de bovenstaande gebieden of binnen één land tussen de verschillende havens.

Bij Deep Sea transport gaat het transport van goederen met containers via de grote oceanen. De routes van deze containerschepen, zijn de intercontinentale routes tussen Azië, Noord-Amerika en Europa.  Voor verder transport kunnen containers van een Deep Sea containerschip in de grote havens overgeladen worden op kleinere Short Sea schepen om naar verschillende havens te varen. Verder vervoer van containers over land gaat met vrachtwagens of treinen vanuit havens met toegang van tot de weg en het spoor. Mens spreekt dan van intermodaal vervoer tussen de continenten. Containervervoer via Short Sea en Deep Sea is steeds vaker een alternatief voor weg en spoortransport, speciaal voor volle vrachten en zware goederen.

Voordelen van Short Sea en Deep Sea transport

Door de vele lijndiensten over zee is het gemakkelijk om transport van uw lading te plannen. De duur is namelijk goed in te schatten aan de hand van verschillende vaarschema’s.

Daarnaast is er een laag energieverbruik bij zee transport. Neem daarbij de grote capaciteit die in één keer vervoerd wordt, dan zorgt dit samen voor lage transportkosten per eenheid vervoerd product. Ook hebben Short Sea en Deep Sea lagere personeelskosten in verhouding tot wegtransport.

Een ander groot voordeel van deze manier van transport is dat er minder schade aan het milieu is, een schip vervoert namelijk de vracht van tientallen vrachtwagens tegelijk. Dit zorgt voor minder bodemvervuiling, luchtverontreiniging en geluidshinder.

Container transport geregeld door MOCTB

Door gebruik te maken van container transport geregeld door MOCTB heeft u het voordeel van een snelle levering. Bij uw transport worden de verschillende vervoersmethoden optimaal met elkaar gecombineerd. Wat resulteert in een hogere laadcapaciteit en kostenefficiëntie. Daarnaast is intermodaal transport milieuvriendelijk door CO-2 besparing door middel van de combinatie van verschillende vervoersmethoden. Ook zorgt MOCTB voor alle bijkomende douaneformaliteiten.

Transport denemarken

MOCTB is met container transport via intermodaal transport ook gespecialiseerd in multimodaal transport binnen Zuid-Europa, Oost-Europa, de Scandinavische landen en Groot Brittannië.

Ongeacht wat u wilt laten vervoeren, van gekoeld transport tot aan agrarisch transport of het vervoeren van grote machines. MOCTB heeft altijd de juiste oplossing voor u.

Afspraak is afspraak en één aanspreekpunt

Bij MOCTB hebben we een zeer servicegerichte organisatie, waarbij u een vast contactpersoon krijgt die de transportoplossing voor u op maat maakt. MOCTB regelt uw transport zo dat u het krijgt zoals u het hebben wilt.

Neem vandaag nog contact opnl_NLNL