MOCtb Transport Pallets

Wat is FTL Transport?

Transporteren via FTL, een term die veel voorkomt in de transportwereld. Maar wat is FTL Transport? FTL staat voor Full Truck Load, in het Nederlands ook wel Volle Truck Lading. Hierbij rijdt een volgeladen vrachtwagen met uw lading, direct van de laadlocatie naar de aflever locatie. MOCTB zorgt ervoor dat uw FTL lading, met onze altijd betrouwbare service van A naar B wordt vervoerd zoals u dat wenst!

Toepassingen van FTL transport

Bij transport via FTL wordt een vrachtwagen volledig beladen met uw goederen. En deze vrachtwagen vervoert dus alleen uw lading direct naar uw gewenste bestemming. Denk hierbij aan temperatuur gecontroleerde volle vrachten, ‘droge’ goederen, ADR goederen, bouwmachines, landbouwmaterieel, etc.

Voordelen van FTL transport

Door gebruik te maken van FTL transport kunnen grote hoeveelheden goederen in 1 x vervoerd worden. Dit zorgt er daarbij voor dat de prijs voor het transport gespreid wordt over een grotere volume wat voor u als opdrachtgever voordeliger is. Daarnaast is de levering sneller. Doordat alleen uw lading in de vrachtwagen zit kan de transittijd korter zijn, er zijn geen tussenstops nodig voor laden en lossen. Een snelle en efficiënte manier van uw transport!

FTL transport versus LTL transport

Bij FTL transport gaat men uit van een volledige lading van een vrachtwagen. Heeft u minder goederen om te vervoeren dan valt uw lading onder groupage of LTL-transport, Less than TruckLoad. Hierbij wordt uw zending met verschillende partijen samengevoegd om een volle vrachtwagen te verkrijgen. Hierbij deelt u de transportkosten om zo het vervoer te optimaliseren met als groot bijkomend voordeel dat u op een positieve manier bijdraagt aan het milieu door een vermindering van de CO2 uitstoot. Een ander verschil tussen FTL en LTL transport zijn de levertijden. Doordat het meer tijd kost om meerdere ladingen te combinere voor hetzelfde traject, maar ook doordat het transport onderhevig is aan meerdere los- en laadpunten heeft uw lading een langere transittijd nodig om op uw bestemming te komen.

transport kerstbomen

Wat u ook wil laten vervoeren en welke hoeveelheid u in 1x wil vervoeren, MOCTB heeft altijd de juiste oplossing voor u!  MOCTB is uw transportpartner voor Zuid-Europa, Oost-Europa, de Scandinavische landen en Groot Brittannië.

Eén aanspreekpunt, wel zo makkelijk!

MOCTB is een zeer servicegerichte organisatie, waarbij u één vast contactpersoon krijgt. Uw contactpersoon zorgt voor de transportoplossing op maat. MOCTB regelt uw transport zodat u het krijgt zoals u het hebben wilt.

Neem vandaag nog contact opnl_NLNL