MOCtb wat is intermodaal transport?

Wat is Intermodaal Transport?

We kunnen niet zonder transport. Wereldwijd is er een groot netwerk van export en import van goederen. Om al die producten op de juiste plaats op het juiste moment te krijgen zijn we afhankelijk van de transportsector. MOCTB zorgt ervoor dat uw goederen met onze betrouwbare service van A naar B worden vervoerd. Maar er zijn zo veel verschillende manieren waarop uw goederen vervoerd kunnen worden. Eén van die manieren is intermodaal transport. Maar wat betekent intermodaal transport?

Bij intermodaal transport vervoeren we goederen op lange afstanden. Hierbij maken we gebruik van een combinatie van verschillende transportmiddelen, zoals vrachtwagens, treinen, vliegtuigen en schepen. Bij intermodaal vervoer worden de goederen per laadeenheid getransporteerd. Dit houdt in dat uw goederen per oplegger, zeecontainer of via de weg, zee of lucht op uw gewenste bestemming aankomt.

Opleggers

Opleggers ziet u het meest vervoerd worden via de weg. Een oplegger in combinatie met een vrachtwagen en een chauffeur is begeleid vervoer. Dit vervoer kan per spoor en over het water verder vervoerd worden naar de eindbestemming. Men spreekt van onbegeleid vervoer als de goederen alleen in een oplegger getransporteerd wordt, zonder vrachtwagen en chauffeur. Opleggers kunnen op speciale spoorwagens gezet worden om via trein te vervoeren.

Zeecontainers

Zoals de naam zeecontainer al zegt, dit zijn containers die via de zee, op speciale containerschepen, worden vervoerd. Zeecontainers, ook wel ISO-containers genoemd, moeten voldoen aan bepaalde normen. Alle eenheden zijn internationaal gestandaardiseerd. De verschillende laadeenheden hebben verschillende lengtes en een paar verschillende breedtes. Dit zorgt ervoor dat ze veilig met containerschepen vervoerd kunnen worden.

Wissellaadbakken

Wijkt een bak/container af qua maat dan de hierboven genoemde zeecontainers? Dan spreekt men van wissellaadbakken in de transportwereld. Hiermee wordt afgeweken van de ISO-norm. De vaak grotere binnenmaten zorgen voor een efficiëntere belading met bijvoorbeeld Euro-pallets. Ook zijn er bij wissellaadbakken meer lengtematen aanwezig. Daarnaast hebben wissellaadbakken ook een verschil in verlading. Er zijn 3 soorten verladingen; bovenaf kraanbaar, onderaf kraanbaar en zijbelading.

Voordelen van intermodaal transport geregeld door MOCTB

Door gebruik te maken van intermodaal transport geregeld door MOCTB heeft u het voordeel van een snelle levering. Bij uw transport worden de verschillende vervoersmethoden optimaal met elkaar gecombineerd. Wat resulteert in een hogere laadcapaciteit en kostenefficiëntie. Daarnaast is intermodaal transport milieuvriendelijk door de CO-2 besparing door de combinatie van verschillende vervoersmethoden. Ook zorgt MOCTB voor alle bijkomende douaneformaliteiten.

Intermodaal transport versus multimodaal transport

Bij intermodaal transport worden goederen als geheel in een container, wissellaadbak op oplegger vervoerd. Maar worden goederen overgeladen, dan spreekt men van multimodaal transport. Het overladen van goederen ziet u vaak bij grote hoeveelheden stortgoed, zoals kolen of ijzererts. Vaak is dit een combinatie van vervoer zoals oplegger, schip en uiteindelijk weer een oplegger om het op de plaats van bestemming te krijgen.

Transport denemarken

MOCTB is, net als intermodaal transport ook gespecialiseerd in multimodaal transport binnen Zuid-Europa, Oost-Europa, de Scandinavische landen en Groot Brittannië.

Ongeacht wat u wilt laten vervoeren, van gekoeld transport tot aan agrarisch transport of het vervoeren van grote machines. MOCTB heeft altijd de juiste oplossing voor u.

Afspraak is afspraak en één aanspreekpunt

Bij MOCTB hebben we een zeer servicegerichte organisatie, waarbij u een vast contactpersoon krijgt die de transportoplossing voor u op maat maakt. MOCTB regelt uw transport zo dat u het krijgt zoals u het hebben wilt.

Neem vandaag nog contact opnl_NLNL